Welcome to El Nuwr

Dasar Privasi

Dasar Privasi

“El Nuwr Capital”, “kami”, “kami”, atau “kami” merujuk kepada SA Puncak Management Sdn Bhd, Luminor Financial Holdings termasuk cawangannya di Malaysia dan di negara lain serta anak syarikat tempatan dan luar negara atau, sebagai konteks mungkin memerlukan, mana-mana daripada mereka dan ahli gabungan dan “anda”, “anda” atau “milik anda” bermaksud orang sebenar yang kepadanya Notis Privasi ini terpakai. Kami menghormati privasi individu berkenaan dengan data peribadi dan komited untuk melindungi privasi pengguna kami dan berusaha untuk menyediakan pengalaman pengguna yang selamat dan terjamin. Dasar privasi ini digubal mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”), yang menerangkan cara maklumat anda dikumpul dan digunakan berkenaan dengan Data Peribadi anda (seperti yang ditakrifkan dalam Akta).

PENGUMPULAN DATA PERIBADI

Anda mungkin diminta, mungkin telah membekalkan dan mungkin meneruskan dari semasa ke semasa, untuk memberikan sebarang maklumat, tetapi tidak terhad kepada, maklumat untuk menentukan identiti, nama, latar belakang anda (termasuk imej anda), alamat, nombor hubungan, alamat e-mel, Alamat IP, sistem pengendalian, jenis penyemak imbas, butiran hubungan, data kewangan, maklumat kelayakan kredit, rakaman audio, data yang dijana apabila anda memohon atau berinteraksi dengan mana-mana produk dan/atau perkhidmatan kami seperti data pengiklanan dan pemasaran, data analitik, pemperibadian produk dan data kefungsian apl, data ranap sistem dan maklumat lain (” Data Peribadi”).

Kami mungkin mengumpul dan mendapatkan Data Peribadi ini daripada anda sendiri atau daripada pelbagai sumber, termasuk tetapi tidak terhad kepada daripada penyerahan Data Peribadi anda apabila anda memohon mana-mana produk dan perkhidmatan kami; daripada hubungan anda dengan kami; daripada rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di premis kami; daripada sebarang analisis tentang cara anda menggunakan dan mengurus akaun/kemudahan anda dengan kami; daripada sumber atau pendaftaran awam; daripada pihak berkuasa kerajaan, pihak berkuasa kawal selia dan/atau agensi penguatkuasaan undang-undang; daripada pihak ketiga atau sumber lain yang anda telah memberikan persetujuan anda untuk mendedahkan Data Peribadi dan/atau jika tidak disekat; daripada mesyuarat, acara, seminar, persidangan, ceramah, jerayawara, tinjauan yang dianjurkan atau ditaja oleh kami; dan/atau daripada sebarang maklumat yang dibekalkan dan/atau dikumpul apabila anda melawati laman web kami melalui peranti mudah alih atau alamat IP komputer anda atau daripada sebarang maklumat yang dikumpul melalui cookies pada beberapa laman web kami. Untuk mengelakkan keraguan, data interaksi produk atau data ranap sistem yang dikumpul tidak dipautkan kepada identiti pengguna dan tidak akan digunakan untuk tujuan penjejakan.

PENGGUNAAN DATA PERIBADI

Anda mungkin diminta, mungkin telah membekalkan dan mungkin meneruskan dari semasa ke semasa, untuk memberikan sebarang maklumat, tetapi tidak terhad kepada, maklumat untuk menentukan identiti, nama, latar belakang anda (termasuk imej anda), alamat, nombor hubungan, alamat e-mel, Alamat IP, sistem pengendalian, jenis penyemak imbas, butiran hubungan, data kewangan, maklumat kelayakan kredit, rakaman audio, data yang dijana apabila anda memohon atau berinteraksi dengan mana-mana produk dan/atau perkhidmatan kami seperti data pengiklanan dan pemasaran, data analitik, pemperibadian produk dan data kefungsian apl, data ranap sistem dan maklumat lain (” Data Peribadi”).

Kami mungkin mengumpul dan mendapatkan Data Peribadi ini daripada anda sendiri atau daripada pelbagai sumber, termasuk tetapi tidak terhad kepada daripada penyerahan Data Peribadi anda apabila anda memohon mana-mana produk dan perkhidmatan kami; daripada hubungan anda dengan kami; daripada rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di premis kami; daripada sebarang analisis tentang cara anda menggunakan dan mengurus akaun/kemudahan anda dengan kami; daripada sumber atau pendaftaran awam; daripada pihak berkuasa kerajaan, pihak berkuasa kawal selia dan/atau agensi penguatkuasaan undang-undang; daripada pihak ketiga atau sumber lain yang anda telah memberikan persetujuan anda untuk mendedahkan Data Peribadi dan/atau jika tidak disekat; daripada mesyuarat, acara, seminar, persidangan, ceramah, jerayawara, tinjauan yang dianjurkan atau ditaja oleh kami; dan/atau daripada sebarang maklumat yang dibekalkan dan/atau dikumpul apabila anda melawati laman web kami melalui peranti mudah alih atau alamat IP komputer anda atau daripada sebarang maklumat yang dikumpul melalui cookies pada beberapa laman web kami. Untuk mengelakkan keraguan, data interaksi produk atau data ranap sistem yang dikumpul tidak dipautkan kepada identiti pengguna dan tidak akan digunakan untuk tujuan penjejakan.

  1. Our agents, holding companies, subsidiaries, affiliates and associates; 
  2. Professional advisers, contractors, service providers, debt collection agencies and our other agents with whom we have contractual agreements for some of our functions and services; 
  3. Credit bureau, credit reporting agencies, credit reference agencies, rating agencies, insurers and/or insurance brokers; 
  4. Financial service providers in relation to the products and services that you have with us; 
  5. Any actual or potential participants or assignee or transferee of our rights and/or obligations under any transaction between us and you;
  6. Any guarantor or security provider for the products and/or services granted by us to you; 
  7. Any authorities or regulators, including foreign regulators for the performance of their functions, or any party as required by any law or any government, quasi-government, administrative, court or tribunal; 
  8. Strategic/business partners with whom we have a relationship with for specific products and services; 
  9. Any person connected to the enforcement or preservation of any of our rights under your agreements with us; and/or 
  10. Any party authorised and/or consented by you.

Pendedahan

Semasa perkhidmatan kami, kami mungkin menggunakan, memproses dan/atau mendedahkan Data Peribadi anda untuk tujuan berikut di dalam dan/atau di luar Malaysia (“Tujuan Dibenarkan”):
  1. Untuk menilai dan memproses permohonan anda untuk produk dan/atau perkhidmatan kami;
  2. Untuk berkomunikasi dengan anda termasuk menjawab pertanyaan dan/atau aduan anda dan menyelesaikan pertikaian;
  3. Untuk mengurus dan menyelenggara akaun/kemudahan anda dengan kami;
  4. Untuk menjalankan semakan kredit untuk menilai atau mengesahkan kelayakan kredit/kewangan anda dan untuk membantu institusi kewangan lain menjalankan semakan kredit;
  5. Untuk menilai keperluan kewangan anda;
  6. Untuk menggunakan perkara yang sama untuk kerjasama strategik, jualan , pemasaran dan promosi;
  7. Untuk mengekalkan sejarah kredit anda untuk rujukan semasa dan akan datang;
  8. Untuk mengesan jenayah atau penipuan, dan untuk menggunakan dan mendedahkan perkara yang sama untuk penyiasatan, pencegahan, pendakwaan dan pematuhan dengan sekatan;
  9. Untuk bertindak balas kepada keperluan proses undang-undang sivil atau jenayah dan/atau untuk tujuan pematuhan peraturan dan/atau seperti yang dikehendaki oleh undang-undang atau peraturan;
  10. Untuk mengutip sebarang hutang yang perlu dibayar atau terhutang dan untuk menguatkuasakan kewajipan anda kepada kami;
  11. Untuk menggunakan dan mendedahkan perkara yang sama untuk penyelidikan pasaran dan analisis statistik dan tinjauan dengan tujuan untuk menambah baik produk dan perkhidmatan kami serta pembangunan produk;
  12. Untuk memberikan anda maklumat mengenai produk dan perkhidmatan kami dan pihak ketiga yang mungkin menarik minat anda;
  13. Untuk membandingkan maklumat/data untuk ketepatan rekod kami, dan untuk mengesahkan perkara yang sama dengan pihak ketiga;
  14. Untuk menggunakan perkara yang sama untuk penyelidikan, reka bentuk dan penambahbaikan produk dan perkhidmatan, proses operasi dan perniagaan kami;
  15. Untuk menyokong perniagaan kami, pemantauan kewangan dan risiko, perancangan dan membuat keputusan;
  16. Untuk mengendalikan aduan dan pertanyaan;
  17. Untuk menggunakan dan mendedahkan perkara yang sama untuk audit, pematuhan dan pengurusan risiko;
  18. Untuk memindahkan atau menyerahkan hak dan kewajipan kami di bawah mana-mana terma dan syarat yang mengawal antara kami dan anda sendiri;
  19. Untuk menggunakan perkara yang sama untuk penyumberan luar perniagaan dan operasi bilik belakang kami;
  20. Untuk menggunakan dan mendedahkan perkara yang sama atas sebab keselamatan;
  21. Untuk memindahkan Data Peribadi anda ke bidang kuasa asing untuk membolehkan sebarang transaksi rentas sempadan, untuk melaksanakan kontrak, untuk tujuan prosiding undang-undang, atas permintaan bertulis daripada pihak berkuasa atau badan kawal selia atau kerajaan asing, untuk melindungi kepentingan penting anda atau di mana adalah demi kepentingan awam untuk berbuat demikian; dan/atau
  22. Untuk sebarang tujuan lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, perintah dan/atau garis panduan.

PENYINGKIRAN DATA PERIBADI

Persetujuan yang anda berikan kepada kami untuk pengumpulan, penggunaan dan pendedahan Data Peribadi anda akan kekal sah sehingga ia ditarik balik oleh anda secara bertulis. Kami membenarkan anda untuk mengalih keluar Data Peribadi anda (kecuali maklumat yang semestinya disimpan oleh kami untuk mematuhi keperluan undang-undang atau peraturan, tujuan penyimpanan, atau jika terdapat alasan yang sah di bawah undang-undang untuk berbuat demikian, seperti tuntutan undang-undang dsb. .) daripada pangkalan data kami atau untuk meminta kami menghentikan pemprosesan semua atau sebahagian daripada Data Peribadi anda dengan memberikan arahan bertulis kepada Pegawai Data kami. Kami akan memerlukan masa yang munasabah untuk memproses notis tersebut. Sila ambil perhatian bahawa selepas memadamkan Data Peribadi anda, kami mungkin tidak dapat memberikan tahap perkhidmatan yang sama kepada anda kerana kami tidak akan mengetahui keutamaan anda.

Kami berhak untuk mengambil tindakan yang perlu jika kami merasakan bahawa penyingkiran atau pemberhentian sedemikian tidak akan membenarkan kami menyediakan produk dan perkhidmatan kami atau memenuhi kewajipan kami dengan cara yang memuaskan. Ini termasuk kelayakan kami untuk menolak untuk menyediakan atau menghentikan menyediakan sebarang kemudahan, produk atau perkhidmatan kami kepada anda.

pemprofilan

Kami mungkin memproses beberapa data anda secara automatik, dengan matlamat untuk menilai aspek peribadi tertentu (profil). Sebagai contoh, kami mungkin menggunakan pemprofilan kerana keperluan undang-undang dan peraturan tertentu, untuk memerangi pengubahan wang haram, pembiayaan pengganas, penipuan, penilaian risiko dan kesalahan yang mendatangkan bahaya kepada aset.

PERTANYAAN dan ADUAN

Anda mempunyai hak untuk membantah pada bila-bila masa pemprosesan Data Peribadi anda untuk tujuan pemasaran langsung, dan pemprofilan setakat yang berkaitan dengan pemasaran langsung dan setakat yang dibenarkan di bawah undang-undang Malaysia, dan pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan yang Dibenarkan. Sebarang pertanyaan, permintaan, kebimbangan, aduan atau pelaksanaan hak anda mengenai penggunaan Data Peribadi anda boleh diajukan kepada:-

Customer Success
Tel: +60323801920 / +60323801923
E-mel: salam@elnuwr.com

Dalam proses permohonan, menggunakan atau terus menggunakan perkhidmatan kami, termasuk apa-apa hubungan kontrak lain yang anda mungkin ada dengan kami, anda akan dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma Notis PDP ini. Jika anda tidak bersetuju dengan terma di sini, sila hubungi kami di butiran hubungan yang disebutkan di atas.

PERUBAHAN KEPADA NOTIS PRIVASI

Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin mengemas kini Notis Privasi ini dari semasa ke semasa melalui siaran di tapak web kami. Anda dinasihatkan untuk melihat laman web kami secara berkala untuk sebarang kemas kini atau versi terkini Notis Privasi kami. Penggunaan berterusan perkhidmatan kami atau hubungan berterusan anda dengan kami akan dianggap sebagai penerimaan sebarang kemas kini, semakan atau pindaan yang dibuat pada Notis Privasi kami.

Jika anda telah meminta kami mengalih keluar atau menghentikan penggunaan Data Peribadi anda yang telah kami umumkan dan terdapat alasan yang sah untuk penyingkiran atau pemberhentian tersebut, kami akan menggunakan langkah yang munasabah dan efektif untuk memaklumkan kepada individu lain yang memaparkan Data Peribadi anda atau menyediakan pautan kepada Data Peribadi untuk mengalih keluar yang sama.

Bahasa
Notis ini dikeluarkan dalam kedua-dua bahasa Inggeris dan bahasa Melayu. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara kedua-dua versi ini, versi Bahasa Inggeris akan diutamakan.

PERSETUJUAN DAN PENGAKUAN

Dengan memberikan kami Data Peribadi anda, anda dengan ini bersetuju dengan penggunaan, pemprosesan dan/atau pendedahan Data Peribadi anda menurut Notis Privasi ini. Jika anda adalah sebuah syarikat di mana anda telah memberikan/mendedahkan Data Peribadi pihak ketiga individu tetapi tidak terhad kepada pengarah anda, pemegang saham individu, pekerja, penandatangan yang diberi kuasa, ejen, wakil atau sebaliknya, anda dengan ini mewakili dan menjamin kepada kami bahawa anda mempunyai persetujuan pihak ketiga tersebut dan berhak untuk memberikan Data Peribadi mereka kepada kami untuk digunakan, diproses dan/atau didedahkan menurut Notis Privasi ini.

Dasar Cookies

Sebagai sebahagian daripada proses pengumpulan data, Kami mungkin menggunakan Cookies dan mana-mana teknologi lain yang serupa untuk mengumpul maklumat anda apabila anda melawati atau menggunakan laman web kami di (URL tapak web)

Apabila anda melihat Laman Web ini, kami mungkin menyimpan beberapa data pada komputer anda dalam bentuk “Cookies” untuk mengenali komputer peribadi anda secara automatik apabila anda melawati.

Cookies mungkin membenarkan kami untuk menyesuaikan laman web kami agar lebih sepadan dengan minat anda dan/atau untuk menyimpan kata laluan anda untuk memudahkan anda daripada perlu memasukkan semula kata laluan anda setiap kali anda melawati Laman Web kami.

Jika anda enggan menerima Cookies, sila konfigurasikan pelayar Internet anda untuk memadam semua Cookies daripada pemacu komputer anda, menyekat semua Cookies atau menerima amaran sebelum Cookies disimpan.
Dimiliki oleh SA Puncak Management Sdn. Bhd. (200301015868)

Merupakan sebahagian daripada Kumpulan Kewangan Luminor yang disenaraikan di Bursa Saham Singapura

Ahli Persatuan Pemfaktor Malaysia (MFA)

Ikon Sosial

© 2022 EL NUWR All Rights Reserved